5 stjerner på Trustpilot
anmeldelser
webshop løsning
Jacob Collatz Schyum
Jacob Collatz Schyum
Cand.it i Webkommunikation & Ejer af Collatz - Web & Marketing Consulting

Webshop løsning - Hvilken er den bedste for din virksomhed?

Opbygningen af en webshop involverer lige så mange strategiske overvejelser som når man bygger en fysisk butik. Din webshops brugeroplevelse skal tilpasses din målgruppe for at understøtte netop deres specifikke online shoppingadfærd, samt sikre en glat og tilfredsstillende købsoplevelse som samtidig vil hjælpe dig med at øge salget og din kundebase.

Det lyder måske lidt overvældende. Men det gode er, at du rent faktisk kan oprette og administrere en webshop alene ved hjælp af en såkaldt e-handelsbygger.

En e-handelsbygger er noget software, som giver dig mulighed for nemt at opbygge en webshop med meget lidt viden om kodning eller slet ingen. Der er to hovedtyper af e-handelsplatforme: Open source og hosted. En open source-platform er typisk gratis, men du skal finde og købe hosting fra en ekstern udbyder. En hosted webshop løsning har integreret hosting og dedikerede forretningsplaner for et månedligt gebyr.

Jeg har bygget webshops i mange forskellige størrelser, kompleksitet og igennem mange forskellige webshop løsninger. Personligt har jeg holdt mig til Shopify og WooCommerce, men en anden webshop løsning kan sagtens være ideelt for dig, hvis du blot kender forskellene mellem de forskellige løsninger og dermed træffe en velovervejet beslutning.

I dette indlæg vil jeg foretage en ærlig komparativ analyse af de tre mest populære e-handelsbyggere, og jeg vil med enkle ord forklare, hvad der er forskellene ved Shopify, WooCommerce og Magento. Efter at have læst dette indlæg vil du være bedre rustet til, at vælge den webshop løsning, som bedst opfylder dit behov, budget og dine færdigheder.

Shopify - En brugervenlig webshop løsning

Brugervenlighed

Shopify er først og fremmest en e-handelsplatform lavet specielt til design af webshops. Det er en hosted webshop løsning, som gør det super nemt at komme i gang med opsætningen af din online butik. Alt hvad du skal gøre er at starte en gratis prøveperiode på shopify.com ved, at indtaste din e-mail og butiksnavn. Du behøver ikke kigge efter ekstern hosting (medmindre det er en .dk webshop) så du kan hurtigt begynde, at designe din webshop via det brugervenlige dashboard.

Skabeloner og fleksibilitet

Der er flere pæne og moderne skabeloner til rådighed gratis, som tilbyder de grundlæggende funktioner, som du har brug for i starten. I Shopify’s temabutik kan du finde en masse andre betalte temaer, som typisk koster 140-180 $. De er alle lavet i et mobil- og SEO-venligt design, så du behøver ikke bekymre dig alt for meget om disse væsentlige aspekter.

Temaernes skabeloner er lette at tilpasse ved blot at uploade dit eget indhold i hver sektion i skabelonen. Vær opmærksom på bedømmelserne og anmeldelserne inden du vælger en skabelon, men hold dig ikke tilbage, da Shopifys 24/7 supportteam kan hjælpe dig, hvis du har problemer. Ligeledes findes der fantastiske begynderguides og et stort online fællesskab af brugere over hele verden.

Omkostninger

Med hensyn til pris er Shopify ikke den billigste webshop løsning. Der er et månedligt gebyr for brug af platformen. Der er 3 hovedabonnementer, som starter med grundplanen på 29 $ / måned, som tilbyder diverse basisfunktioner som ubegrænset produktoprettelse. Shopify opkræver også et transaktionsgebyr – med den billigste grundplan er der et transaktionsgebyr på 2%, som fratrækkes købsprisen ved hvert køb i din webshop. Bemærk, at du kan undgå dette gebyr ved at bruge Shopify Payments, som heldigvis er tilgængeligt i Danmark.

2. WooCommerce - Den mest benyttede webshop løsning

Brugervenlighed

WooCommerce er verdens mest populære webshop løsning, hvilket ikke er overraskende. WooCommerce er et plugin, som du kan tilføje til dit eksisterende eller nye WordPress-websted. Da det er lavet til WordPress er WooCommerce således en open source platform, hvilket betyder, at alle kan installere og bruge det gratis.

Sammenlignet med Shopify involverer det dog noget mere know-how. Så det er en stor fordel, hvis du tidligere har arbejdet med WordPress.

Administratorgrænsefladen rimelig intuitiv og kan håndteres af de fleste. En WooCommerce webshop kræver dog i større omfang vedligeholdelse og opdatering af plugins. 

Skabeloner og fleksibilitet

Her er den store fordel ved denne webshop løsning og grunden til, at den er så værdsat af udviklere og marketingbureauer. WooCommerce tilbyder ubegrænsede muligheder for tilpasning, bl.a. på grund af det enorme udbud af tilgængelige plugins, som kan opgraderer dit websted med ekstra funktioner.

For begyndere anbefaler jeg at bruge Elementor Pro-pluginet. “Essential” planen koster 49 $ / år, men det er det hele værd, da det vil lette dit arbejde så meget. Du vil få adgang til Elementor WooCommerce Builder, som giver dig mulighed for at designe din webshop samt produktsider ved hjælp af en super brugervenlig træk-og-slip-brugergrænseflade. 

Denne plan inkluderer også over 90 nyttige widgets til forbedring af kundeoplevelsen på din webshop, såsom formularer, anmeldelser, count down funktion og meget mere.

Omkostninger

Som nævnt ovenfor koster det intet at installere WordPress og WooCommerce i sig selv. Men du bliver stadig nødt til at købe et domæne og hosting, hvis du endnu ikke har dette til din virksomhed. BlueHost tilbyder specielle planer til WooCommerce webshops , som starter ved 15,95 $ / måned, hvilket stadig er billigere end Shopify. Standardplanen indeholder alle de grundlæggende funktioner, du har brug for, såsom ubegrænsede produkter, trafikanalyser samt support døgnet rundt.

Andre omkostninger som skal medregnes er til eventuelle premium-plugins, såsom Elementor Pro som jeg nævnte ovenfor (49 $ / år) og premium-plugins til sikkerhed, såsom Jetpack (starter ved 4 $ / måned).

3. Magento

Brugervenlighed

Magento er en anden open source webshop løsning, som oplever stor succes på grund af dets mange fleksibilitetsfunktioner.

For at oprette en Magento webshop skal du først købe et domænenavn og hosting, som understøtter denne platform – her er SiteGround en god mulighed. Det er også ret nemt at migrere til Magento, hvis du allerede har en webshop på en anden platform. Magento er ret brugervenlig og intuitiv, men der vil ofte være brug for webudviklingsfærdigheder eller hjælp ude fra.

Administratorgrænsefladen er baseret på træk-og-slip-redigering med mulighed for øjeblikkelig forhåndsvisning. Du har også mulighed for at gemme de skabeloner, som du opretter og bruge dem senere til andre sider. Du kan også planlægge dit webshop indhold, så det bliver live i en forudindstillet fremtid.

Skabeloner og fleksibilitet

Magento er især velegnet til mellemstore og store virksomheder, som overstiger 500 produkter på deres webshop. Det afspejles også i deres slogan: “Designed to grow, built for flexibility” som indikerer at denne platform er rettet mod voksende onlinebutikker, som konstant udvider deres produktkollektion og kundebase og dermed kræver maksimal fleksibilitet.   

Derfor kan det give mening at vælge Magento, hvis du på forhånd planlægger, at udvide din produktlinje og team kraftigt på lang sigt. Magento gør det praktisk at overvåge og administrere en stor mængde indhold og sider på din webshop, organisere det i kategorier og tilbyde brandede tilbud og priser, der kan være nyttige for B2B-virksomheder. 

Priser

Magento Open Source er den gratis version, som kræver tredjepartshosting. Med SiteGround starter for eksempel omkostningerne for hosting for en Magento webshop på 7 $ / måned. Der er dog en premium version kaldet Magento Commerce til større virksomheder, som tilbyder hosting og mange andre avancerede e-handelsfunktioner til priser, som starter fra 22.000 $ / år. 

Uanset hvilken plan du vælger, er der altid masser af udvidelser for at forbedre ydeevnen og udseendet på din webshop. F.eks. hjælper Mailchimp’s gratis udvidelse dig med din e-mail marketing, og en særlig Google Analytics udvidelse kan integrerer analyserapporter og data direkte i din shop. 

At vælge den rigtige webshop løsning kan være en vanskelig disciplin, da det vil påvirke din butiks succes på kort og lang sigt. Tøv ikke med at kontakte mig, hvis du ønsker kyndig rådgivning inden for webshops baseret på netop din forretningsprofil, dine fremtidige mål og dine nuværende ressourcer. Jeg tilbyder også komplette og skræddersyede webshops lavet i enten Shopify eller WooCommerce samt eventuel efterfølgende løbende assistance til konkurrencedygtige priser. 

Du kan læse mere om, hvad det kræver at starte en webshop i mit blogindlæg Start webshop – Sådan kommer du i gang.

Ønsker du rådgivning til opstart af en webshop?

Jacob Collatz Schyum

Ejer & Konsulent
Jacob Collatz Schyum

Udfyld kontaktformularen - så vender jeg tilbage inden for 24 timer

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and
    Terms of Service apply.